Jyosna în Brazilia – un minunat cântec yoga

Jyosna este una dintre cele mai bune prietene ale mele, și soră – ca și mine – pe calea fericirii. Văzând acest videoclip, mi s-a făcut subit dor de ea și de momentele pe care le-am împărtășit în Italia, Suedia, Copenhaga, Germania, cântând și dansând împreună pe mantra “Baba Nam Kevalam”. Programele culturale de la retreat-uri se încheie deseori cu un kiirtan special, cântat de toată lumea, și când cântă ea, reușește să creeze un asemenea flux de energie fermecătoare, că imi doresc să nu se mai oprească niciodată. Deseori, într-adevăr, am cântat mult peste miezul nopii, după care ne-am oprit și ne-am așezat să medităm.

Îmi amintesc cu claritate prima oară când i-am auzit vocea. Primisem un cadou la un kiiirtan – o casetă – și, în timp ce conduceam către casă în acea seară, am pus caseta în player-ul mașinii. Sunetele ce se revărsau erau captivant de frumoase! I-am simțit vocea angelică rezonând adânc în inima mea. Muzica ei m-a ajutat să încep să înțeleg conceptul de bhakti – cultivarea unei relații foarte personale și pline de iubire cu Divinitatea. Acea casetă a rămas în mașina mea pentru multe luni începând de atunci.

Jyosna reușește să exprime o minunată iubire adâncă și devotată față de suprem în compozițiile sale, care deseori combină bhajan – cântece evlavioase dedicate divinității, cu kiirtan – mantra cântată, precum în cântecul din videoclip.

Sunt foarte fericită că am găsit această mică bijuterie – un videoclip filmat în timpul unei scurte întâlniri în Visao Ecological Park din Brazilia, un loc pe care mi-aș dori să îl vizitez, condusă de o măicuță vizionară, Didi Ananda Mitra.

Dacă doriți să procurați un CD cu muzica lui Jyosna, avem câteva copii la Morningstar Center.

Spread the love